سخنان دکتر کاظمی رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان در مراسم افتتاحیه

رئیس انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان ایران؛

کمیته ویژه بحران برای رسیدگی به مشکلات رشته تخصصی زنان و زایمان  تشکیل شود/نظام پزشکی از این رشته حمایت بیشتری کند.

دکتر سودابه کاظمی رئیس انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان ایران در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان در مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد؛ ما از نظام پزشکی درخواست داریم رشته زنان و زایمان را بطور ویژه ببینند. متخصصین زنان و زایمان جایگاه ثابتی در نظام پزشکی ندارند.

محوریت کنگره؛ جوانی جمعیت، فرزندآوری و سلامت مادران و زنان

رشته زنان و زایمان رشته بسیار با اهمیت و پر چالشی است، ما امسال محوریت کنگره را طبق دو هدف اصلی، بر جوانی جمعیت فرزندآوری و سلامت مادران و زنان گذاشتیم. اول اینکه به مسئولین امر یادآور شویم که وضعیت سلامت مادران و زنان در مقوله فرزندآوری و جمعیت در حوزه پزشکی و سلامت، بر عهده پزشکان متخصص زنان و زایمان است و این حلقه مفقوده ای است که انتظار داریم مسئولین امر توجه کنند.
همچنین با خودمان تجدید پیمان کنیم و عهدی دوباره ببندیم که بیشتر از گذشته در راه اعتلای سلامت بانوان و زنان جامعه که زیربنای سلامت خانواده و جامعه است و در بحث مقوله جمعیت که یکی از بحران ها و چالش های کشور ما است و برای اعتلای بیشتر کشور عزیزمان ایران، بیش از پیش کوشا باشیم.

رشته زنان و زایمان، تنها رشته تک جنسیتی بین رشته های تخصصی پزشکی است.

دکتر کاظمی تصریح کرد؛ رشته زنان و زایمان تقریبا از چند بُعد یک رشته منحصر به فرد است، تنها رشته تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی، تک جنسیتی شده و بار مسئولیت ها و سختیهای این رشته عمدتا بر دوش پزشکان خانم است و البته همکاران آقا در این رشته، دلسوزانه و متعهدانه در کنار همه ی ما تلاش می کنند. با وجود همه دغدغه ها و نگرانی هایی که وجود داشت می بینیم که خوشبختانه امروزه پزشکان زنان و زایمان در کشور و در منطقه از جایگاه بالایی برخوردارند و در بسیاری از مسائل، نظیر جراحی های لاپاروسکوپی و نازایی و شاخص سلامت مادران جزو برترین های منطقه و کل دنیا هستند.

زنان و زایمان تنها رشته تخصصی پزشکی است که پزشک، همزمان مسئولیت جان دو انسان را با هم دارد.

دکتر کاظمی  تصریح کرد؛ این رشته دارای موقعیتهای اورژانسی زیاد و پر چالش است و مسئولیت های سنگینی دارد، هیچ رشته ای نیست که مسئولیت همزمان دو انسان بر دوش پزشک باشد، همکاران ما واقعا دلسوزانه و متعهدانه این کار را انجام می دهند تا این رشته را به حد اعلا برسانند و خدمت رسانی در زمینه سلامت بانوان و مادران را بطور بهینه انجام می دهند. متاسفانه این رشته آنطور که باید دیده نمی شود و نسبت به  آن بی مهری شده است. مسئولیتهای قانونی همکارانمان بسیار زیاد است، اما بویژه در بحث سلامت مادران، رسانه ها قبل از بررسی دقیق،  ورود می کنند و هر مسئله ای ابعاد وسیعی پیدا می کند.

باید یک کمیته ویژه بحران برای رشته زنان و زایمان در وزارت بهداشت تشکیل شود و مسائل و چالش های این رشته قبل از اینکه شرایط به یک وضعیت بحرانی و غیرقابل حل تبدیل شود، در این کمیته مطرح و رسیدگی شود.

تناسبی بین تعرفه های خدمات این رشته با حجم کار و مسئولیت قانونی وجود ندارد!

بار مسئولیتی و قانونی این رشته بالاست و از نظر درآمدی و دستمزد، تناسبی بین تعرفه ها با انرژی و وقتی که گذاشته می شود و بویژه با  میزان مسئولیت قانونی خدمات این رشته وجود ندارد. به همین دلایل وضعیت طوری شده که همکاران یا مهاجرت می کنند یا از فیلدهای پر مسئولیت و پر چالش فاصله می گیرند و به فیلدهای با مسئولیت کمتر و کم خطرتر می پردازند و اگر هم اکنون به این مسئله توجه نشود، در سال های آینده به یک بحران جدی و لاینحل تبدیل خواهد شد.

بعنوان مثال عرض می کنم که تعرفه های دستمزد در برخی خدمات، حتی کفاف هزینه اسنپ پزشک از منزل به بیمارستان را نمی دهد.

ما از همه مسئولین محترم یاری می طلبیم، از جمله از جناب آقای دکتر رئیس زاده که همیشه با ما همکاری داشتند و بسیار برای اعتلای کل رشته پزشکی زحمت می کشند، خواهش می کنیم که نگاه ویژه ای به رشته زنان و زایمان داشته باشند. ما در سازمان نظام پزشکی جایگاه ثابتی نداریم.
از همه اساتید و همکاران در کمیته علمی و همکارانم در هیئت مدیره انجمن که زحمات شبانه روزی کشیدند و از همکارانم در شاخه های انجمن، متخصصین محترمی که از راههای دور و نزدیک تشریف آوردند تشکر می کنم. از دبیر علمی کنگره، استاد عزیزم، خانم دکتر کاشانیان تشکر ویژه می کنم که زحمات بی شائبه و زیادی متحمل شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو